Muziek op schoot

Op dit moment zijn er geen muziek op schoot curssussen

Cursussen voor baby's of peuters samen met een ouder/verzorger

WAAROM MUZIEK OP SCHOOT?
Muziek is heel natuurlijk
Voordat een kind gaat praten maakt het al "muziek".
In het gebrabbel van een kind zijn al duidelijk ritme, herhaling, variatie en toonhoogteverschil te onderscheiden. Dit zijn de basiselementen van de muziek.

Gevoelige periode voor geluid en contact
Kinderen in de leeftijd van 4 maanden tot vier jaar staan erg open voor geluid en communicatie en leren spelenderwijs de klanken en de betekenis van taal en muziek.

Een kind leert spelenderwijs van de ouder
Een kind zoekt van nature contact met de ouder. Doordat de ouder hierop reageert en met het kind speelt leert het kind. De eerste speelkameraad van het kind is de ouder. Pas wanneer het kind op deze veilige manier heeft leren spelen zal het ook zichzelf kunnen vermaken en met andere kinderen leren spelen.

Muzikaal spelen is leren op alle fronten
Een kind ontdekt de wereld via spel. Het gaat geen cursus muziek volgen maar speelt met zijn ouder/verzorger en komt daarin allerlei dingen tegen: blokken bouwen en omgooien, "boem" roepen als de blokken vallen, verbaasd zijn wanneer de blokjes wel te horen maar niet te zien zijn, gewiegd worden, onder een doek verdwijnen en bij "kiekeboe" weer te voorschijn komen.
Een kind leert van al deze ervaringen: hoe beide handen moeten samenwerken om de blokjes op elkaar te krijgen, gecombineerd met "boem" roepen. Wanneer komt het geluid, waar komt het vandaan, mama bestaat nog ook als het kind haar niet ziet.
Het kind ontwikkelt zich dus niet alleen muzikaal, maar ook motorisch (m.b.t. bewegen), sociaal, zintuiglijk en qua spraak en taal.

Kortom:
Samen met uw kind muziek maken is fijn, het stimuleert de hele ontwikkeling van uw kind op een prettige manier en het maakt de onderlinge band sterker.

VOOR WIE IS DE CURSUS:
Er zijn verschillende cursussen:
-Voor kinderen van 15 maanden (kinderen die al lopen) tot 4 jaar samen met een ouder of verzorger.
-Voor baby's tot 15 maanden (die nog niet lopen) samen met een ouder of verzorger.
Deze twee groepen zitten niet bij elkaar, kijk bij de betreffende cursus voor welke leeftijd het is

WAT DOEN WE:
Liedjes en muzikale spelletjes aansluitend bij het dagelijks leven zoals bijvoorbeeld het slapen gaan of gaan eten en aansluitend bij de ontwikkeling en interesse van uw kind. Dit zijn bijvoorbeeld liedjes in combinatie met speelgoed (zoals blokken, knuffels, boekjes etc.), liedjes met kruipen, stampen, rennen, vallen, handenspelletjes en voor de kleinsten rustgevende liedjes en schoot-, kiekeboe- en geluidenspelletjes.
Kortom een cursus waarvan u samen thuis kunt nagenieten! Muzikaliteit is niet vereist.